Tecrübeli casusu kızdıracak bir yanlış yaptım

Öneki gün yazdığım 'Yaşanmış müthiş bir casusluk olayı' başlıklı yazıda KGB'nin Londra rezidenti ( KGB şefi) düzeyine yükselmiş olan Oleg Gordievsky'nin İngiliz istihbaratı MI6 ajanı olarak nasıl çalıştığını anlattım.

Hayli güçlü olan casus kitaplarından oluşan koleksiyonum İstanbul'da olduğundan bazı kontrolleri yapmadan işin sonunu hatırladığım kadarıyla başlamıştım.Bir hata yapmışım özür dilerim ama hatayı düzeltirken de ortaya başka güzel bir hikaye daha çıktı.Oleg Gordievsky Londra elçiliğinde KGB şefi olarak işine başlamadan 10 gün önce Washington'da KGB casusu olmaya karar veren Aldrich Ames buluşma talebiyle Washington'daki Sovyet elçiliğine telefon açtı. Elçiliğe davet edildi. Ames işe başlamak için 50 bin dolar talep etmekteydi. Washington elçiliğindeki KGB şefi ile elçiliğin bodrumunda görüştüler. Görüşmede tüm diyalog yazılı oldu. Tek bir laf bile edilmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar