Sürücüsüz araba

Geçmişte bu köşede toplumsal ilişkileri etkileyecek, toplumlara yeni örgütlenmeler zorunluluğu getirecek sürü- cüsüz arabalar konusuna sıkça değindim. O yazılarımda hep bu konuda...

Geçmişte bu köşede toplumsal ilişkileri etkileyecek, toplumlara yeni örgütlenmeler zorunluluğu getirecek sürü- cüsüz arabalar konusuna sıkça değindim. O yazılarımda hep bu konuda çalışan Google, Tesla veya Uber’in adı geçiyordu.

Şimdi ise bu piyasaya tam anlamıyla bir araba devi girdi. Sektörün lider şirketlerinden olan General Motors (GM), sürücüsüz elektrikli araba üretme işine girdiğini açıkladı ve böylece oyunun kuralları tümden değişti. Bu karar Silikon Vadisi’nde hayli heyecan yarattı. Google, Uber ve tabii ki Tesla konuya çok daha yoğun eğilmeye başladılar.

GM, Uber gibi bir taksi servisi olan LYFT adlı şirketle işbirliğine gitti. Öyle anlaşılıyor ki araba sektöründe eski düzenin temsilcisi olan GM, yeni düzenin temsilcisi Uber’in tahtına göz dikmiş durumda.

ASIL KAZANAN START-UP

Merkezi Silikon Vadisi’nde bulunan Cruise Automation Association adlı bir şirket var. Bu şirket sürücüsüz arabayı işleten sistemler ve buna bağlı aplikasyonlar üzerine çalışıyor. Sektördeki bu son hareketlenmenin asıl onları kazanan kategorisine soktuğunu söyleyebiliriz. Zaten GM, bu şirketi 1 milyar dolara satın almak için çalışmaya başladı bile.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar