Suriye için yeni bir toplumsal uzlaşma

“Suriye’de ne olup bitiyor, son durum nedir?” diye öğrenmek için Washington’da kimi aradıysam hemen herkesten Suriye yerine bir Türkiye analizi dinledim. Çünkü Washington’da önemli konumlardaki insanlara göre...

“Suriye’de ne olup bitiyor, son durum nedir?” diye öğrenmek için Washington’da kimi aradıysam hemen herkesten Suriye yerine bir Türkiye analizi dinledim. Çünkü Washington’da önemli konumlardaki insanlara göre şu anda Türkiye’nin ne yaptığı ve yapacağı, Suriye’de olabilecek her şeyden çok daha önemli, Suriye’nin ve bölgenin geleceği açısından.

Anlayacağınız Türkiye’nin politikaları global düzen koyucular açısından şu anda çok önemli, bu bize önemli bir güç potansiyeli, avantajı sağlamakla birlikte aynı zamanda üstümüze hayli sorumluluk da yüklüyor.

Washington’dan aldığım izlenime göre, ABD başkentinde Suriye’de son ateşkesin kalıcı bir barış ortamına yol açması ihtimali çok düşük olmakla birlikte, bunun Suriye ve bölge açısından son şans olduğu da düşünülüyor. Anlayacağınız bu ateşkese bir alternatif B planı da kesinlikle ortada yok. Bu yüzden Amerika, bölgede etkisi olan her gücün bu ateşkese, ona fazla güvenmese de sahip çıkmasını ve bunun yarattığı geçici barış algısının sürekli olabilmesi için elinden geleni yapmasını istiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar