Süleymani suikastı öncesinde Washington'da neler yaşandı

Ulusal Güvenlik Danışmanı, Oval Ofis'e, Başkan'ın yanına girdi.Başkan o anda kendisine getirilmesini emrettiği oldukça kalın gizli Kasım Süleymani dosyasını tetkik etmekteydi.

Başkan zaten günlerdir çeşitli birimlerin üst düzey yöneticilerini çağırıp çok sayıda soru sorarak planlanan suikastın nelere yol açabileceğini sorgulamıştı.Hatta sadece bu konu gündemiyle toplanan Ulusal Güvenlik Konseyi'nde Başkan tüm birimlerin aktif katkısını istemiş ve sorunu tüm boyutlarıyla tartıştırmıştı.Oval Ofis'e giren Ulusal Güvenlik Danışmanı, "Efendim aşağıda 'Situation Room'da sizi bekliyorlar" dedi.Başkan planlanmasını istediği işin büyüklüğünü, ağırlığını hissediyormuşçasına isteksizce kalktı koltuğundan ve Ulusal Güvenlik Danışmanı ile birlikte Beyaz Saray'ın zeminindeki hassas operasyonların yönetildiği Situation Room'a indi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar