Sosyal becerinin önemi

Çalışma hayatında başarının, yükselmenin ve iyi para kazanmanın yeni koşullarını irdeleyen Harvard bağlantılı bir dizi çalışma yayınlandı. Çalışmaların bence en...

Çalışma hayatında başarının, yükselmenin ve iyi para kazanmanın yeni koşullarını irdeleyen Harvard bağlantılı bir dizi çalışma yayınlandı.

Çalışmaların bence en çarpıcı sonucu, bu yüzyılda işverenlerin, daha fazla para verecekleri ve işyerinde yükseltip önemli görevlere atayacakları kişilerde aradıkları koşul, sosyal becerilerinin yüksekliği ve takım çalışmasına çok yatkın olmalarıydı.

Bu bana sürpriz ve çarpıcı geldi; çünkü yüzyılımızda insanlar sosyalleşmeden hızla uzaklaşıp hayatın bu yönünü sadece sosyal medya aracılığıyla doldurmaya çalışıyorlar.

Birçok iş dalında sosyal medya becerisi, başarının şartı gibi algılanırken şimdi de gerçek sosyal becerilerin, yani eski tür, geleneksel yüz yüze sosyalleşmenin önemi vurgulanıyor.

Bence bu durum, 21’inci yüzyılın en zorlu sosyal çelişkilerinden bir tanesini oluşturacak. 

Dijital devrim süreçleri, her iş dalının çalışma koşullarını baştan aşağıya değiştirdi. Şirketler hem iş stratejilerini hem de iç örgütlenmelerini bu yeni dijital koşullara uygun düzenlemek için uğraşıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar