Sonucu boşverin..

Evet, biliyorum herkes şu anda oy oranlarını düşünüyor. Bu çok normal de, ama bu bizi asıl sevinmemiz, övünmemiz gereken gerçekten koparmamalı. Dün ülkemiz bir mucize yarattı. Bu kadar belalı, her...

Evet, biliyorum herkes şu anda oy oranlarını düşünüyor. Bu çok normal de, ama bu bizi asıl sevinmemiz, övünmemiz gereken gerçekten koparmamalı.

Dün ülkemiz bir mucize yarattı. Bu kadar belalı, her türlü uğursuzluğun kol gezdiği bu coğrafyada, sadece bir ülke demokratik seçimini gayet sakin ve düzgün yaparak sonuçlarını aldı.Tüm medeni dünyanın umudunu kestiği bu coğrafyada, etrafı her türlü belayla dolu olan ve kendi sistemine yönelik bu kadar fazla kötülük düşünen güce rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin kökenlerinin ne kadar güçlü olduğunu ve her durumda demokrasisini ayakta tutacağını gösterdi.

Global dünyanın sıradan insanları, Türkiye’nin yarattığı bu mucizenin nasıl olabildiğini, bu coğrafyada böyle düzgün bir seçimin nasıl yapılabildiğini anlayamıyorlar.

Onlar anlayamıyor olabilir, ama bizler anlamalıyız bunu.

Her şeyi Atatürk’e borçluyuz.

Bu ülkede Cumhuriyet ve medeni bir demokrasi neredeyse yoktan var edildi. Kuruluş yıllarında neredeyse hiçbir şey yokken, ekonomimiz sıfırken bu ülke bir mucize yarattı, Cumhuriyet’ini kurdu ve aksak da olsa, yanlışlıkları da bulunsa demokrasisini bugüne kadar yaşattı.

Bugünlere gelebilmemizi Atatürk’e borçluyuz. Onun vizyonu olmasaydı bırakın dün seçim yapabilmeyi, bölgemizdeki diğer ülkeler gibi bir seçimi düşünebilmemiz bile zor olacaktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar