Sınır ötesi operasyon ve Washington

KUZEY Irak Kürt bölgesinde bağımsızlık referandumuna Türkiye’nin tepkisi tırmanarak sertleşirken ve bir sınır ötesi operasyon olasılığı güçlenirken,“böyle bir gelişmeye...

KUZEY Irak Kürt bölgesinde bağımsızlık referandumuna Türkiye’nin tepkisi tırmanarak sertleşirken ve bir sınır ötesi operasyon olasılığı güçlenirken,“böyle bir gelişmeye Washington’un tepkisi ne olur” sorusunu buradaki birimlerde soruşturdum.

Dostluğum olan, kendime yakın gördüğüm kaynaklara, “Bana genel, yuvarlak laflar etmeyin, gerçekten tepkiniz ne olabilir, bunu anlatın”dedim.

Sanki birbirleriyle önceden konuşmuşlar gibi ortak tavırları şöyle oldu:

“Türkiye bir sınır ötesi operasyona gittiği takdirde buna ilk başta hiçbir tepki vermeyiz” dediler.

“Bu, sınır ötesi operasyonu ABD’nin desteklediği anlamına mı geliyor?” dediğimde ise gerçek düşüncelerini ortaya koydular.

“Hayır bir destek gösterilmesi mümkün değil, ama Amerika ilk başta bekler. Irak topraklarına giren Türk askerine bölgeden ve dünyadan tepkiler de gelmeye başlayınca, Amerika da desteklemediğini açıklar ve perde arkasından baskı uygulamaya başlar. Nihayetinde operasyonun bitirilmesi ve askerlerin geri çağrılması istenir.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar