Seksi tenis kıyafeti

Tenis dünyası bir süredir kadın tenisçilerin kıyafetleri üzerine çıkan tartışmayla çalkalanıyor.Wimbledon Tenis Turnuvası’nda patlayan bu mesele hayli hararetli tartışmalara, suçlamalara yol...

Tenis dünyası bir süredir kadın tenisçilerin kıyafetleri üzerine çıkan tartışmayla çalkalanıyor.
Wimbledon Tenis Turnuvası’nda patlayan bu mesele hayli hararetli tartışmalara, suçlamalara yol açtı.
Sorunun merkezinde Nike firması vardı. Nike sponsorluk anlaşması bulunduğu kadın tenisçiler için kıyafetleri tasarlıyor ve onların turnuva süresince bunları giymesini istiyor.
Taraf olan herkes açısından avantajlı olan bu anlaşma bundan önce nispeten sorunsuz yürüyordu. Bu yıl ise işler beklendiği gibi gitmedi. Nike, bu yıl kadın tenisçiler için yeni bir tasarımla ortaya çıkmıştı. Bunlar, “hanım hanımcık” diye tarif edilebilecek, geceliği çağrıştıran, feminen yönleri öne çıkaran kıyafetlerdi. Şık da görünüyorlardı, ama tenis maçlarında oyuncuların şıklığı önemli olsa da giyilen kıyafetlerin oyun verimliliği açısından yeterli olmasının önemi daha büyük doğal olarak.
Bu yeni kıyafetler ise basit bir rüzgârda veya tenisçinin hızlı bir hareketinde oldukça fazla açılıyor ve oyuncunun külotu, hatta bazen göbeği bile görünüyordu. Oyuncuların külotları böyle bir kaza olasılığına karşı tedbirli türde modeller olsa da bu şekilde açılma sonucunda hem ortaya estetik olmayan görüntüler çıkıyor hem de daha önemlisi oyuncunun performansı kısıtlanıyordu. Oyuncu bu kıyafetle daha oyuna başlamadan psikolojik baskı altında hissediyordu kendini.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar