Şehitler anıtı

Şehitlerimiz için değeri global düzeyde kabul edilecek, sanat değeri yüksek bir anıt dikmemizin zamanı çoktan geldi. Bu anıt, gelen her şehit haberinde nasıl yıkıldığımızı, nasıl duygu...

Şehitlerimiz için değeri global düzeyde kabul edilecek, sanat değeri yüksek bir anıt dikmemizin zamanı çoktan geldi.

Bu anıt, gelen her şehit haberinde nasıl yıkıldığımızı, nasıl duygu fırtınaları yaşadığımızı hem kendimize hem de yabancılara hatırlatacak, bunu bizlere hiç unutturmayacak çarpıcılıkta olmalı.

Hakkında global düzeyde konuşulmalı, hatta sadece bunu görmek için bile insanlar başka diyarlardan gelmeli.

Anıtlar, ulusların kolektif bilinçleridir, onların kolektif duygu kütüphaneleridir.

Gerekirse uluslararası ihaleye çıkarak büyük bir sanatçıya yaptıracağımız bu“şehitler anıtı” ile şehit gençlerimizi insanlığın kolektif bilinçaltına kazımalıyız. 

Ben yıllar önce Washington’daki Vietnam Savaşı Anıtı’nı ziyaret etmiştim.

Yıllar sonra bizlerden şehit haberleri tekrar gelmeye başladıktan sonra tekrardan gittim ziyarete.

Bu anıtın o kadar çarpıcı, o kadar sade bir güzelliği var ki ve bir o kadar da etkileyici ki, “Keşke biz de kendi şehitlerimiz için bunun gibi bir sanat eseri ortaya çıkarabilsek” diye düşündüm.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar