Seçim ve beynimiz
SEÇİM yaklaşan her ülkede insan beyninin nasıl çalıştığını, beyinlerin nasıl değişmekte olduğunu bilmek, her siyasi akıma iktidar yolunu açar.Gerçi Türk beynini her zaman bilimsel...
SEÇİM yaklaşan her ülkede insan beyninin nasıl çalıştığını, beyinlerin nasıl değişmekte olduğunu bilmek, her siyasi akıma iktidar yolunu açar.
Gerçi Türk beynini her zaman bilimsel açıklamalarla anlamak imkânsızdır; onun özel bir durum olduğunu kabul etmemiz gerekiyor ama yine de bilimsel açıklamaları bilmek zorundayız ki sert siyasi iklimde bilgi yoluyla ayakta kalmayı başarabilelim.
İnsan beynine dışarıdan saniyede 11 milyon adet enformasyon/uyarıcı geliyor. Beynimiz bunların sadece 40 (evet kırk) adedini bilinçli olarak işleme sokuyor. Geriye kalan 10 milyon 999 bin 960 parça enformasyon/uyarıcıyı bilinçdışına (dikkat bilinçaltı demiyorum, bilinçaltı farklıdır) itiyor.
Freud’un bilinçaltı kavramından tamamen farklı olan bilinçdışı, var olmamız için yapmamız gereken işleri anlatıyor. Bilinçdışı fonksiyonlar, beynimizin eski beyin olarak nitelendirilen bölümüne ait olan fonksiyonlardır.