Schadenfreude *

Ertuğrul Özkök’ün Güney Afrika’dan yolladığı fotoğrafa bakarken içim acıyla doldu. 250 gram aldığını gördüğünde ölümüne diyete giren adam, şimdi nedense...

Ertuğrul Özkök’ün Güney Afrika’dan yolladığı fotoğrafa bakarken içim acıyla doldu.

250 gram aldığını gördüğünde ölümüne diyete giren adam, şimdi nedense şişmanlamaya başlamıştı.

Her sabah ve akşam tartıldığı için de sürekli diyette; hayatı bir cehennem gibi yemin ediyorum.

Cekete dikkat edin, önden iliklemiş ve nasıl da gerilmiş, sanki patlayacak gibi.

Ben onun yerinde olsaydım, elimdeki o Güney Afrika şarabını hemen atar, ülkeme dönüp salatalara başlardım.

Salata yiyerek zayıflanacak olsaydı tüm inekler zayıf olurdu, bunu da biliyorum, ama başka çare kalmayınca denemek lazım. (*) Başkalarının çektiği acılar ve başlarına gelen şanssızlıklardan dolayı mutlu olmak için kullanılan Almanca bir kavram.

(Yazımı okuyunca intihar filan ederse sorumluluk bende değil, ben sadece uyarıyorum.)

8 MADDEDE AMERİKAN KRİZİ

1- Eski FBI Başkanı James Comey’in ifadesiyle tavan yapan Amerika’daki siyasi kriz, anayasal bir kriz olduğu için Başkan Trump’ın görevden alınmasına yol açabilir.

2- Başkan Trump, asıl sorunun ne olduğunu henüz kavramış değil. O kendisinin Rusya’yla usulsüz bağlantılar nedeniyle tehlikede olduğunu düşünüyor, ama sorun hiçbir zaman bu olmadı. Ruslarla usulsüz bağlantı kuranların kendisi değil, adamları olduğu çoktan açıklandı bile.

3- Asıl mesele, Başkan’ın FBI Başkanı ile kurmaya çalıştığı bağlantıların hem anayasaya hem de Amerika’nın siyasi kural ve geleneklerine aykırı olması.

4- FBI başkanları 10 yıl süreyle atanırlar göreve. Bunun nedeni şudur: Başkanlar ikinci defa seçildikleri takdirde bile 8 yıldan fazla görev yapamazlar. Yani anayasal düzen diyor ki, bağımsız olması gereken FBI başkanlarının görev süreleri, başkandan bile daha uzun olmalıdır. Başkan, FBI başkanını görevden alabiliyor ama aldığı an kendisi şüphe altında kalıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar