Sağlık çalışanları aşı olacak mı?

Amerika kapitalist dünya sisteminin merkez süper gücü olmasının avantajını kullandı ve virüse karşı aşı uygulamasına geçen ilk ülke olacak.

Amerika kapitalist dünya sisteminin merkez süper gücü olmasının avantajını kullandı ve virüse karşı aşı uygulamasına geçen ilk ülke olacak.

Bu bizim gibi çevre ülkeler açısından bir dezavantaj gibi gözükse de bunun bize getirdiği bazı avantajların da olabileceğini görmemiz gerekiyor.

Dünyamızı vuran virüsün niteliği nedeniyle aşı son derece hızlı hazırlandı. Bu nedenle birçok insanın kafasında sorular, kuşkular var. Acaba yan etkileri olacak mı, bunlar acaba ağır yan etki olabilir mi, etkisi ve koruyuculuğu ne kadar, ilk önce hangi gruba aşı yapılacak gibi ve benzeri sorular hepimizin kafasında doğal olarak dolaşıyor.

Dolayısıyla Amerika global gücünü kullanarak ilk aşıya geçen ülke olabilir ama bu durumda da onun bizler açısından bir tür test sahası olarak görmemiz imkanı doğuyor. Orada alınacak sonuçlara bakıp kendi uygulamalarımız açısından bazı kararları ilerde daha bilimsel verilerle almak imkanımız olabilir diye düşünüyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar