Rehavete düşmeyelim, Washington'da Erdoğan düşmanları rahat durmuyor

Yaptığı son hamleler ile Türkiye bölgede oyun oynanabilen bir ülke değil oyun kurucu olduğunu gösterdi. Başkan Erdoğan’ın son hamleleri ve ABD ile oluşturulan yeni durum büyük başarıdır ve...

Yaptığı son hamleler ile Türkiye bölgede oyun oynanabilen bir ülke değil oyun kurucu olduğunu gösterdi. Başkan Erdoğan’ın son hamleleri ve ABD ile oluşturulan yeni durum büyük başarıdır ve global düzeyde Türkiye’yi hak ettiği konuma taşıyacak kadar da önemlidir.

Bu gibi durumlarda başarıyı alkışlamakla yetinmek yerine, olabilecek tehlikelere dikkat çekmenin çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü böyle ortamlarda oluşabilecek yeni tehditler gözden kaçırılabilir.

Şunu unutmayalım Başkan Erdoğan ile Trump yeni bir sayfa açıyorlar ve bu da sürecek ama Washington'daki Erdoğan düşmanları da rahat durmuyorlar. Bunlar şehirde yeni koalisyonlar yaratarak Başkan Trump’la Erdoğan'a birlikte saldırmaya çalışacaklar. Nitekim bunun hazırlığı başlamış durumda. Ben bunları  burada takip ediyorum, herkes olan biteni bilsin diye bugün bunları anlatacağım.

GÜÇ MERKEZİ FAALİYETTE

1- Washington’da dünyada fazla takip edilmeyen pek bilinmeyen bir asıl güç merkezi vardır.

Trump’ın seçildiği gece M Street’teki binasında kutlama partisi düzenlenen, CIA başkanlığına Gina Haspel’in atanacağını herkesten önce öğrendiklerinde yine partiler verilen Foundation for Development of Democracies (FDD) adlı bir vakıf var. Evanjelist çevreler ile çok yakın bağlantıları olan neocon kökenli bir kuruluş bu. Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da bu kuruluş ile bağlantılı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar