Recep Tayyip Erdoğan

Bir tarafta onu ölümüne sevenler var. İlahi aşk diye duygularını ifade ediyor, hatta silah sayılarını söyleyip onun sonuna kadar yanında olacaklarını bile söylüyorlar. Öte yanda ise ondan ölümüne...

Bir tarafta onu ölümüne sevenler var. İlahi aşk diye duygularını ifade ediyor, hatta silah sayılarını söyleyip onun sonuna kadar yanında olacaklarını bile söylüyorlar.

Öte yanda ise ondan ölümüne nefret edenler bulunuyor. Bunlar arasında da hastalıklı düşünceler çok yaygın. Paranoyak olanları da var, söylediği her sözü, yaptığı her şeyi bir felaket olarak algılıyorlar.

Memleketteki kamusal söylemleri bu iki uç nokta belirlemiş durumda. Rasyonaliteden iyice çıkmamızın, artık mantıki hiçbir şey konuşamamamızın bu birbirinden nefret eden uçlar arasındaki birbirini besleyen nefret mücadelesinden kaynaklandığını söyleyebiliriz.

O bu durumdan etkileniyor mu bilemiyorum, ama bir insanın bu kadar yoğun duygular tarafından beslenen algılardan hiç etkilenmemesi imkânsız.

O da aradaki tavırlarıyla, laflarıyla, tepkileriyle etkilendiğini zaten belli de ediyor.

Durum maalesef böyle, ama bir de onu başından beri anlamaya kabul etmeye çalışan makul kalmaya çalışan insanlar var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar