PKK'nın Rakka stratejisi

Yaklaşık 20 yıldır tanıdığım, sürekli bölgedeki Kürt stratejilerini takip eden istihbaratçı kaynağım, “Şu anda Rakka’da sahneye konulan oyunu anlamak için belli başlı Amerikan...

Yaklaşık 20 yıldır tanıdığım, sürekli bölgedeki Kürt stratejilerini takip eden istihbaratçı kaynağım, “Şu anda Rakka’da sahneye konulan oyunu anlamak için belli başlı Amerikan kanallarının Rakka’ya göndereceği muhabirlere bakmalısın” dedi. Listeye baktığımda gördüğüm hakikaten ilginçti. Başlıca kanalların gönderdiği muhabirlerin çoğu kadındı. Bu tercihin, PKK’nın bölgede yaklaşık 5 yıldır uygulamaya çalıştığı stratejiye çok uyduğunu söyledi, istihbaratçı kaynağım.

2011 yılında Öcalan’ın “Demokratik konfederalizm” başlıklı 47 sayfalık bir broşür yayınladığını anlatan kaynağım, “O yıldan itibaren PKK-YPG, yalanlara dayalı uluslararası bir imaj oluşturma stratejisi uygulamaya başladılar” dedi. Stratejiye göre PKK-YPG artık bir Marksist örgüt değil, özellikle kadın haklarına değer veren seküler demokratik bir güçtü. Bu yalan sürekli tekrarlandı.

Aynı kaynağım, yıllar içinde bölgede Öcalan’ın artık Marksist kitaplar değil Amerika’nın saygın bilim insanı Noam Chomsky’yi okuduğu yalanını yaydıklarını, PKK’nın da “Occupy Wall Street” göstericilerini desteklediğini uluslararası arenada anlattıklarını söyledi.

KADINLAR ÖNE ÇIKARILIYOR

Bu propaganda taktiğine göre, bölgedeki YPG, kadın hakları ve demokrasi için mücadele eden bir örgüttü.

Propaganda yaptıkları internet sitelerinde Kürt kadın militanlarının fotoğrafları kullanılıyor ve YPG’nin kadın birliği olan YPJ ön plana çıkarılıyordu. İstihbaratçı kaynağım, YPJ’nin komuta kademesinde YPG’den bir erkek ile bir kadının birlikte olduğunu söylüyor.

Bu tür yalanlar global düzeyde ısrarla tekrarlanıyor; çünkü kendilerine verilen stratejik emir böyle.

Bu propaganda taktiğiyle birlikte uluslararası sol ve anarşist çevrelere çağrılar da başladı. Washington’daki kaynaklara göre, o dönemde kurulan rojavaplan.com adlı siteden yabancı anarşist ve solcular, YPG’ye katılmaları için bölgeye çağrıldılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar