PKK-Kürt sorunu ayrışması oldu

İtiraf edelim, en makul olanımız bile yıllardır Kürt sorunu ile PKK arasında bir bağlantı olabileceğini düşünüyordu. Geçmişte hepimiz bu hataya düşmüş olabiliriz. “Bu hiçbirimizde...

İtiraf edelim, en makul olanımız bile yıllardır Kürt sorunu ile PKK arasında bir bağlantı olabileceğini düşünüyordu. Geçmişte hepimiz bu hataya düşmüş olabiliriz.

“Bu hiçbirimizde olmadı, böyle tuzaklara hiç düşmedik” demeyin. Hepimize olmuş olabilir; özellikle sol gelenekten gelenler, “Acaba PKK’nın Kürtlerle ilgili söylemlerinde haklı olan bir nokta var mıdır?” diye düşünmüş olabiliriz. Bu ayıp değil, ülkesini seven, düşünen her insana olabilirdi bu.

Yaşadığımız günlerin bir önemli gelişmesi de kafalarımızda Kürt sorununun çözümü ile PKK meselesi arasında nihayet kesin ayrışma olmasıdır. Hem Kürt kardeşlerimiz böyle düşünüyor hem de Türk vatandaşları. Artık PKK ve Kürt halkı insanların kafalarında tamamen ayrıştı.

Kürt-Türk herkes, PKK’yı kafasında “Kürt düşmanı bir terörist örgüt” olarak konumlandırdı. Bu yüzden PKK’nın bu topraklarda varlığını sürdürebilmesi artık imkânsızdır.

Çünkü hangi eylemi yaparsa yapsın, daha ne kadar can yakarsa yaksın onlar da PKK’nın yok olmasına katkı yapacaklardır.

Sosyal tabanını kaybeden bir örgütün yaşaması mümkün olmadığından PKK’nın da kesin sonu bence çok yakındır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar