Pişti oynadıktan sonra sinemaya gidelim

Bu köşedeki son yazımın başlığı 'Türkiye'nin yeni ve cüretkar bir fikir arıyor'du. O yazımı noktaladıktan sonra olağanüstü bir duygu boşalması hissettim.

Galiba içim çok doluymuş da hissetmiyormuşum veya hissetmiyormuş gibi yapıyormuşum. Yazıyı bitirdikten sonra ruhumda bir boşluk hissetmeye başlamıştım. Ülkeden uzaktayken insanı en yıpratan şey galiba ülke hakkında sizin gibi düşünmekte olan insanlarla bir kahve içip dertleşmek imkanından uzak kalmanız olmalı. Galiba bu özlemim nedeniyle Bedri Baykam'ın 'Masumiyete Amerika'da rastlamak' başlıklı yazısını okuyunca sanki ülkedeymişim de arkadaşlarımla sohbet ediyormuşum gibi hissettim.Bedri Baykam ile aynı yaştayız, görüyorum ki o da benim gibi ülkenin bu durumu nedeniyle yorulmuş ve kamplara ayrılmamızı bitirmemiz gerektiğini söyleyen yazımı bitirdikten sonra onun da aynı konuda neredeyse aynı duygularla bir yazı yazmış olması beni çok sevindirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar