Periscope krallığına Facebook saldırısı

İlk önce Meerkat’ın, büyük potansiyel görüp hâkimiyet kurmaya çalıştığı “canlı video akımı” (live video streaming) piyasası, Twitter’ın Periscope uygulamasıyla...

İlk önce Meerkat’ın, büyük potansiyel görüp hâkimiyet kurmaya çalıştığı “canlı video akımı” (live video streaming) piyasası, Twitter’ın Periscope uygulamasıyla bayağı karışmış ve müthiş bir rekabet başlamıştı.

Meerkat, canlı yayına gireceğini duyurduğu bir konserde yaşadığı olağanüstü teknik sorunlarla da darbe yiyince, zaten teknik altyapısı çok daha üstün olan Periscope karşısında piyasayı kaybetmeye başlamıştı.

Şimdi de Facebook, Twitter’ı hayli korkuttuğunu sandığım işi yaptı ve canlı video akımı işine tüm gücüyle girmeye başladı.

Facebook’un teknik gücü ile kullanıcı sayısı hepsinden yüksek ve onun bu işe tam girdiği andan itibaren piyasada tartışmasız lider olacağını söyleyebilirim.

Şu anda yeni uygulamayı, denemesini yapar gibi kamusal profili olan ya da meşhur insanların Facebook hesaplarına açmışlar.

Bunu Facebook’un meşhur insanlara özgü olan “mentions” aplikasyonu yoluyla yapıyorlar.

Bizler bunları Facebook hesabımızdan takip edebiliriz ve denemenin başarılı sonuçlarını, beğendiğimiz meşhur insanların canlı videosunu izleyerek görebiliriz. Bu uygulamanın sadece mentions boyutuyla sınırlı kalmayacağı, yakında her Facebook kullanıcısına açılacağı belirtiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar