Oyunun kuralları değişiyor

Dijital dünyada o kadar fazla yenilik, yaratıcılık var ki kapitalizmin oyun kuralları neredeyse her gün yeniden yazılıyor. Bu sistemin en büyük kural koyucularından bir tanesi, trend belirleyicisi Apple şirketidir. Bu nedenle dijital...

Dijital dünyada o kadar fazla yenilik, yaratıcılık var ki kapitalizmin oyun kuralları neredeyse her gün yeniden yazılıyor.

Bu sistemin en büyük kural koyucularından bir tanesi, trend belirleyicisi Apple şirketidir.

Bu nedenle dijital hayatın geleceğini konuşmak için toplandığımız New York’ta en fazla ilgi çeken, gazetelere en fazla haber olan konu, Apple şirketinin gelecek planlarıydı.

Bu yüzden Business Insider tarafından düzenlenen “Ignition” konferansının en fazla ses getiren konuşmalarından biri Piper Jaffray şirketinin Apple analisti Gene Munster’ın yaptığı ve “The Kingdom- Apple 2016” başlığını verdiği konuşmasıydı.

Bu konuşma bir panelin parçasıydı.Panelde ayrıca Facebook ve Google’ın da analistleri bulunuyordu.

Anlayacağınız, bu panel büyük üçlünün 2016 ve sonrası planlarıyla ilgiliydi.
Konuşmanın ertesi günü gazetelerde yer alan en önemli bölümü, Apple’ın çok uzak olmayan gelecekte iPhone üzerine strateji kurma işinden çıkacağıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar