ÖSO'dan ABD'ye işbirliği çağrısı

Washington'da çok kısa süre önce Özgür Suriye Ordusu'nu temsil eden bir heyet, Amerikan yönetimiyle temasa geçti. Bazı Kongre üyeleriyle konuşan heyet, ayrıca Beyaz Saray'dan Ulusal Güvenlik Konseyi'nin elemanlarıyla da...

Washington'da çok kısa süre önce Özgür Suriye Ordusu'nu temsil eden bir heyet, Amerikan yönetimiyle temasa geçti. Bazı Kongre üyeleriyle konuşan heyet, ayrıca Beyaz Saray'dan Ulusal Güvenlik Konseyi'nin elemanlarıyla da masaya oturdu. Pentagon kendilerinin böyle bir teması olmadığını söylüyor.

Burada Suriye’yi yakından takip eden ulusal güvenlik uzmanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrin’e yönelik operasyonu ÖSO’yla birlikte yapmayı planladığı bir dönemde kurulan bu yeni temasın ilginç olduğunu söylüyorlar.

EĞİT-DONAT PROGRAMI

ÖSO heyetinin, Amerikan yönetimine CIA’nın durdurmuş olduğu eğit-donat programını yeniden başlatması gerektiği mesajını verdiği belirtildi.

Buna gerekçe olarak da ÖSO heyetinin, “Eğer Amerika, bölgemizde artan İran etkisine karşı etkili durabilecek bir güç arayışı içindeyse bu ancak ÖSO olabilir” dediği anlatılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar