O haber o gün verilir mi?

Ben ülkemizde “yandaş gazeteci”, “yandaş medya” kavramlarının olmasından hiç rahatsız değilim. Hatta hangi tarafı tuttuğunu, kimden yana olduğunu beyan ederek yazı, haber yazmanın da işin...

Ben ülkemizde “yandaş gazeteci”, “yandaş medya” kavramlarının olmasından hiç rahatsız değilim. Hatta hangi tarafı tuttuğunu, kimden yana olduğunu beyan ederek yazı, haber yazmanın da işin temelinde olması gerektiğini düşünürüm.

Ama ülkemizde bir yandaşlık problemi olmamasına rağmen kalite sorunu olduğu barizdir. Yandaş olduğu bilinen medyada korkunç bir kalitesizlik olduğu görülüyor. Kalitesizlikleri ve ufuk darlıkları nedeniyle destek olduklarını sandıkları siyasi fikir ve kişilere bilmeden kötülük yapıyorlar.

Bence Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalif medya tarafından değil kendisine yandaş olan medya tarafından yıpratılıyor. Bunun çarpıcı bir örneğini biraz sonra vereceğim, ama ilk önce söylemeliyim ki yandaşlık yapan, kalitesiz, ufku dar ve dünyadan bihaber olunca destek verdiğini sandığı insanı her sözüyle, her haberiyle yaralayabiliyor da.

Erdoğan’ın global düzeyde etkin bir lider ve güçlü bir siyasetçi olduğunu biliyoruz, ama o kendisine yakışan bir destekçi medyayı, sağlanan onca imkâna ve kaynağa rağmen yaratamadı. Yandaş olması için seçilen insanların yetersizlikleri, cahillikleri, dar ufukları ve işi bilmemeleri nedeniyle, bugün AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en fazla zararı bu yandaş medya vermektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar