Noşi can be

Gerçi bu aralar Kürtçe bir cümle kurmak oldukça riskli bir şey çünkü Binali Bey bir ara Kürtçe konuştu hemen "Hakkari Hakkari olalı böyle Kürtçe duymadı" tepkisi geldi.

Şimdi ben konuşacak olsam kim bilir bana neler söylerdiler. Ancak Kürtçe 'afiyet olsun' demeyi bir süre önce öğrenmiştim.

İstanbul'u bilmeyenler ‘noşi can be’ cümlesini gideceğim Kürt yemekleri yapan restoranda kullanacağımı filan sanıyor olabilirler. Ancak bir İstanbullu olarak ne kadar utansam da şunu söylemeliyim koskoca şehrimizde, üstelik Kürt vatandaşların oylarının önemi bu kadar ortadayken, bir Kürt yemekleri restoranı bulunmaması utanmamız gereken bir konudur. 

İtalyan'ı, Fransız'ı, Çin’i, Japon’u Tayland’ı hepsi var bir tek Kürt restoranı yok nedense. Hayatı her alanda paylaştığımızdan tabii ki hepimizin damak tadına çok uyan lezzetleri var Kürt mutfağının.

Bir süre önce Habertürk ekranlarında gerçekleştirdiğim Mr. Gurme programında kafama koymuştum mutlaka bir Kürt yemekleri bölümü de çekecektim. Hazırlık da yaptım. Kürt yemeklerini anlatan, bunları kültürel bağlantıları ile açıklayan bir çok kitap da alıp okumuştum. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar