New York Times'taki Taksim Camisi haberine misilleme yazısı

Hafta başında New York Times gazetesi bence 'Haber nasıl yazılmamalı' başlığı altında gazetecilik okullarında derslerde anlatılacak bir haber/analiz yayınladı.Konu Taksim Meydanı'nda inşası süren cami ile ilgiliydi...

Yazıyı okuyunca biraz eğitimli ve düşünmeyi bilir olduğunu varsaydığımız bu gazetenin yöneticilerinin de Türkiye’deki sekülerizmi hiç anlamadan sosyal ve siyasi ahkamlar kesen insanlara çok benzediklerini gördüm. 
Demek ki sekülerizmi anlamamak global bir durummuş.

KURUCU DÖRT ANA UNSUR 

Türkiye’dekiler sekülerizmi uzunca süre yaşam alanlarında dindarlığı görmemek olarak algıladıklarından hem kendilerine hem Atatürk ilkelerine hem de Cumhuriyetimize zarar verdiler.
Aslında sekülerizm ortak yaşam alanlarımızda dindarlar ile dindar olmayanların veya farklı dinlerden olanların bir arada karşılıklı iletişim içinde yaşamaları sanatıdır.
Türkiye bunu başarmıştır. Ve dahası oluşturduğu bu birlikte yaşama sanatıyla dünyaya da örnek model olmaya aday bir seküler Müslüman ülkeydi.
Kurucumuz Atatürk, Türkiye’yi modern, demokratik, seküler Müslüman bir ülke olarak düşünmüş ve bu dört unsuru yani modernlik, demokratlık, sekülerlik ve Müslümanlığın bir arada denge içinde yaşamasını bu ülkenin tanımlayıcı kriterleri olarak görmüştür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar