NATO toplantısında ne yapacağımızı önceden ilan etmek zorunda mıydık?

3 yıl önce Habertürk'ün Washington temsilciliği için henüz ısınma turlarımı atarken New York'ta Türkiye hakkında bir panel düzenlenmişti.

Şimdinin DEAŞ ile mücadele özel temsilcisi olan James Jeffrey, Erdoğan hakkında bugüne kadar aklımdan hiç çıkmayan şunları söylemişti o toplantıda...Biliyorsunuz Jeffrey, Türkiye'de de büyükelçilik de yapmış ve Erdoğan'ı tanıyan bir deneyimli diplomattır."Erdoğan beni çok şaşırtıyor. Ben hayatımda ilk kez kapalı diplomatik toplantılarda aynen halka söylediği gibi konuşan, iç siyasete yönelik pozisyonları uluslararası ilişkilerde de aynen savunan ondan başka lider ne gördüm ne de tanıdım" demişti James Jeffrey. Üzerinde fazla düşünmezseniz "İşte bu dürüstlüktür" diye savunacağınız bu tavrı Jeffrey eleştiriyordu çünkü o bazen dış politik gelişmelerin iç siyasette açıkça anlatılmaması gerektiğine inananlardandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar