Mutlu evlilik

Bir yandan sevdiğim bir gazeteci arkadaşım 40 yıl direndikten sonra evliliğe teslim olmak üzere adımını attı, öte yandan da Oray kendi evlilik projesini de açmak için Ekrem İmamoğlu ile konuşuyor.

Birincisininki rutin bir iş, ikincisininki ise evliliğin bekamızı ilgilendiren bir hale dönüşmesi anlamına gelecek.
Kendi evliliğiyle zaten boğuşmakta olan bir insanın üstüne bir de onların problemlerinin eklenmesi beni bir hayli bunalttı.

***

Rutin yolda gitmekte olan arkadaşım bana bence hayli talihsiz olan bir mesaj attı. "Umarım benim evliliğim de sizinki gibi mutlu olur" dedi.
Ben de ona bir nişanlanma gününde, bir geleceğin damat adayına katiyen atılmaması gerekir diye genelde düşünülebilecek ama bence illa da gereken bir şekilde  karşılık verdim ve "Mutlu evlilik diye bir şey yoktur" dedim.
Bunun onu kararından caydırmayacağını, yolundan döndürmeyeceğini bile bile attım o mesajı.
Mutlu evlilik aslında bir oksimorondur. Yani birbirine zıt kavramların bir arada kullanılarak ortaya çıkarılmış bir anlamsızlıktır.
Esas olan evliliğin mutsuz olmasıdır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar