Mutfağın arka sokaklarından hepimize bir insanlık dersi

Başta Suriyeliler olmak üzere Türkiye'ye kaçmak zorunda kalmış insanlara karşı bir kaba milliyetçi tepki var. Milliyetçi tepki insana özgü içgüdüsel, düşüncesiz bir davranış bozukluğudur. Bunu kontrol etmek için insanın kendisini rafine biçimde eğitmesi gerekiyor.

Bu da kültürle, okumakla, düşünmekle olabilen bir şey. Bunlar da memleketimizde kolay bulunan şeyler değil.Bu hayatta yapılabilecek en kolay şey, hele de Türkiye'de yaşıyorsanız, milliyetçiliğin kaba ideolojik kollarına sığınıp bütün kendi sorunlarınızı öteki insanların sorumluluğuymuş gibi düşünüp kızmaktır. Ona buna bağırıp çağırmaktır..Türkiye'de kaba milliyetçilik yolunda zaten son derece elverişli bir ortam vardı bir de insanları vuran ekonomik kriz nedeniyle ortam daha sertleşme eğilimine girme potansiyeli taşıyor.İnsanın kendi içgüdüsel kaba tepkiselliğini terbiye etmek için biraz rafinelik gerekir dedim ya bunun pratik olarak nasıl yapılabileceğini bana 'Culinary Backstreets' adlı girişim gösterdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum