Müsteşar Yalçın'ın Washington temasları

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın, ABD Dışişleri'ni Mike Pompeo resmen atanıncaya kadar vekâleten yöneten Bakan Yardımcısı John Sullivan ile görüşecek. Bu tür...

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın, ABD Dışişleri'ni Mike Pompeo resmen atanıncaya kadar vekâleten yöneten Bakan Yardımcısı John Sullivan ile görüşecek. Bu tür görüşmelerden beklenmedik sürpriz sonuçlar çıkması gayet tabii ki mümkün, ama dışişleri camiasını iyi takip eden kaynaklar, bu görüşmeden önemli bir sonuç çıkması ihtimalinin pek fazla olmadığını söylüyor.

Gerekçelerini de şöyle sıralıyorlar:

- Eski bakan Rex Tillerson’un Ankara ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la 3 saatlik, ardından da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla yaptığı görüşmelerde iki ülke arasında bir anlayışa varılmıştı.

- Bu bir anlaşma değil, anlayıştı. İki taraf, bu temel anlayış üzerinde daha sonra çalışılacağını kararlaştırmıştı.

- Çalışma grubu toplantıları da Washington’da yapıldı. Ortaya bir anlaşma metni çıkmasa da daha önce varılan anlayışın daha kuvvetlendiğini söylemek mümkündü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar