Muhalif seçmendeki yaygın umutsuzluk

Habertürk Gazetesi Yazarı Serdar Turgut'un bugünkü (06.01.2022)'' Muhalif seçmendeki yaygın umutsuzluk'' başlıklı yazısı.

Ben uzun yıllardır orta sınıfın en ortası olarak tarif edebileceğim insanların yaşadığı bir sitede yaşıyorum.

Şu aralar yok olmama savaşı veren orta sınıfın orta kategorisindeki insanlar çoğu.

Kullanılan arabalara baktığımda bazılarının orta sınıfın üst kısmına çıktıklarını bazen görebilsem de çoğumuz orta halli mütevazı, laik, modern hayatlar yaşamaya çalışıyoruz.

Bunun için kapsamlı bir anket yapmış olmasam da sosyal alanlardaki buluşmalardaki sohbetlerden, okunan gazetelerin niteliğinden ve evlerde izlendiğini görebildiğim televizyon kanallarından yaşadığım sitenin bugün muhalif olarak nitelendirilebilecek seçmen kitlesi ağırlıklı olduğunu söylemek mümkün.

Cumhuriyetimizin önemli günlerinde evlerin balkonlarından yükselen coşkulu sesler, ve bazı toplumsal olaylardaki haksızlıklara karşı sitenin sakinlerinin ortak tepkilerini yüksek sesle ortaya koymaları da gündelik hayatı paylaştığım insanların çoğunluğunun bugünkü iktidara muhalif ve ağırlıkla CHP ve İyi Parti seçmeni olduğunu söylememi mümkün kılıyor.

2021 yılına girilecek yılbaşı gecesinde saat 00.00’ı vurduğu anda evlerin tümünün ortak sosyal alana yönelik cephelerinin olduğu sitemizde her evden coşkulu sesler, ışıldaklı kutlamalar, neşeli müzikler yayılmıştı. İnsana gelen yıl hakkında umutlar veren bir ortamdı o.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar