Milletin uyuşturulmaya ihtiyacı var

Muasır medeniyetler düzeyine ulaşmayı hiç bir konuda, demokrasi, özgürlükler, düşünce-ifade özgürlüğü ve de hukuk sisteminde bir türlü tutturamayan ülkemiz nihayet bir konuda muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmayı başarabildi.

Böylece bizlere yıllardır anlatılan hikaye de, yani bu seviyenin üstüne çıkacağız masalı da, bir şekilde gerçekleşmiş oldu.

Türkiye kişi başına ay çekirdeği tüketiminde muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıktı.

****

Son yayınlanan verilere göre dünyada kuruyemişi en çok tüketen ülke kişi başına 12 kilo 200 gram ile Çin. İkinci sırada ise kişi başına 10 kilo 800 gram ile Türkiye bulunuyor.

Kuruyemiş tüketiminde ikinci düzeyde olduğumuza bakmayın iftihar ederek söyleyebiliriz ki ay çekirdeği tüketiminde dünya birincisi olduğumuz çok rahatlıkla görülüyor. Çünkü Çin'de pek ay çekirdeği tüketimi yok. Onların tükettiği kuru yemişler içinde yer fıstığı ağırlıklı yer kaplıyor.

Türkiye'de ise ay çekirdeği kuruyemiş tüketimine belirgin ağırlığa sahip. Sektörün yüzde 50'si ay çekirdeği ile dönüyor. Çekirdek çitlemede Türkiye'nin dünyada belirgin bir önderliği ve üstünlüğü var. Bu kategoride muasır medeniyetler seviyesinin belirgin bir şekilde üstündeyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar