Millenyenler ve sosyalizm

Dünyanın en güçlü kapitalizm merkezi olan, aynı zamanda en aktif“millennial kuşağı”na sahip bulunan ve bunların arasından büyük iş insanları, milyarderler çıkaran Amerikan kapitalizminde son derece...

Dünyanın en güçlü kapitalizm merkezi olan, aynı zamanda en aktif“millennial kuşağı”na sahip bulunan ve bunların arasından büyük iş insanları, milyarderler çıkaran Amerikan kapitalizminde son derece ilginç ve sonuçları global düzeyde duyulacak bir gelişme yaşanıyor.

Y kuşağı olarak da adlandırılabilecek 1980 ile 1990 doğumlu bu gençler, demokratik sosyalizme doğru kayıyorlar ve sosyalist tavırlar alıyorlar.

ABD başkanlık yarışında yükselen yıldız olan ve kendini sosyalist olarak tanımlayan Bernie Sanders’in genç kuşaktan gördüğü büyük ilgi ve gençlerin 1970’li tarihlerin sosyalistlerine benzeyen tavırlar almalarının dalga etkileri, global düzeyde her ülkede mutlaka hissedilecektir.

Örneğin, adı mutlaka takma olan Holly Wood adlı genç kız, 16 Şubat’ta New York medyasının en güçlü alternatif gazetelerinden Village Voice’te, “Feel the yearn: Why one millennial feminist would rather go to hell then vote for Hillary” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar