Microsoft’un yeraltı turu

Merkezi Seattle’da bulunan Microsoft, 10 ülkeden 10 kişiyi tanıtım gezisine davet etti. Türkiye’den de ben varım. Geziye underground tour (yeraltı turu) demişler. Gerçekten de 70 milyar dolar net değeri olan dev şirketin tüm...


Merkezi Seattle’da bulunan Microsoft, 10 ülkeden 10 kişiyi tanıtım gezisine davet etti. Türkiye’den de ben varım. Geziye underground tour (yeraltı turu) demişler. Gerçekten de 70 milyar dolar net değeri olan dev şirketin tüm perde arkasını gördük.

Şimdi ben size o 70 milyar net değeri olan, şirket kampusunda 45 bin kişi çalıştıran böyle bir şirketi, yarattığı kültürü, orada çalışan bizden 2 insanla öğreneceğim. Microsoft’ta şu anda 100’e yakın Türk çalışıyormuş.

Hepsi de şirketlerini çok seviyor ve onu daha iyiye taşımak için fedakârca çalışıyor. Çünkü işlerini iyi yapana şirket özgürlük ve imkân tanıyor. Şirkette çalışanı zorlama gibi bir şey yok. Her çalışan, müdürüne işin daha iyi ve daha etkin yapılabilmesi için itiraz etme hakkına sahip.

Müdürler de dinlemeyi biliyor, “Ben müdürüm, benim dediğim olacak” tavrı içinde değiller. İşini iyi yapan, istediği saatte gelip istediği saatte çıkıyor. Gerekirse sabahlara kadar işte kalıyor, iş yoksa öğleden sonrasını dinlenmeye ayırabiliyor. Şirket, çalışanına iyi de bakıyor. Bütün bunların sonunda huzurlu ve mutlu bir çalışma ortamı oluşmuş, insanlar sadece yaratmak için uğraşıyor. Bu nedenle de Microsoft gücünü devamlı artırıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar