Melez bir yazarın seçim sonrasında düşünceleri

Ben hayatımın olgunluk döneminde farklılıklardan güçlü bir sinerji doğacağına inanan melez karakterli bir insan olmaya çalıştım. Tehlike potansiyeli büyük kutuplaşmaların yoğunlaştığı dönemlerde melez tavırların uzlaştırıcı önemine daima inandım...

Bu tavrım nedeniyle yeni kurulmuş olan AK Parti'ye, medyada hemen her yayın, o zaman çalışmakta olduğum da dahil, buna karşıyken devletin düzen koyucuları da aktif düşmanlık yaparken ilk seçimine hazırlanmakta olan bu partiye destek veren yazımı Hürriyet Gazetesi’nde 11 Ağustos 2002 tarihinde yazdım.
Toplumda dindarlar ile laikler arasında karşıtlığı körükleyenler yoğunlaştığında da Atatürkçü bir seküler olarak dindarlarla diyalog yollarını onlarla sinerji yaratma biçimlerini arayan yazılar yazdım, hayatımı da ona göre yaşamaya çalıştım.

BU TAVIR BUGÜN GEREKİYOR 

İşte bu yüzden melez karakterim son günlerde hayli tedirgin.
Seçim sonuçlarının sayımı sürerken bazılarının yine karşıtlıkları körüklemeye çalıştığını görüyorum. Bunun hem AK Parti hem de CHP açısından son derece yanlış sonuçlara varacağını görüyorum.
Ama bazıları kısa vadeli çıkarları açısından ülkenin geleceğini karartmaya kararlı olmalılar ki kutuplaştırıcı çabalarını hiç kesmeye niyetli değil gibi gözüküyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar