Manda yoğurdunu anlamak ve Noam Chomsky

Habertürk Gazetesi Yazarı Serdar Turgut’un bugünkü (18.04.2022)''Manda yoğurdunu anlamak ve Noam Chomsky’’ başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında her şeyi söyleyebilirsiniz ama....

Herhalde en kararlı karşıtları bile onun iyi oyun kurucu bir siyasetçi olduğunu ve konuşmasıyla, kullandığı dil ile seçmen kitlesini yönlendirme gücü olduğunu inkar edemez.

Muhalifleri onun Saray’a çıktığından bu yana halktan koptuğunu söylüyorlar ya ben aynı fikirde değilim. Yıllardır her düzeyde halkın içinde siyaset yapmış ve onları iyi tanıdığından halkın kullandığı dili de kullanarak iktidar olmuş bir kişinin Saray’a çıkar çıkmaz halkla ilgili bilgisinin tamamen sıfırlanacağını ve onları artık tanımamaya başladığına inanmak da manasız.

Anlayacağınız halkın nasıl tepki vereceğini hala bilen ve onları tanıyan bir siyasetçi neden tepki alacağı belli olan manda yoğurdunu yeme formülünü anlattı bunu anlamaya çalışmamız gerekiyor.

Recep Tayyip Erdoğan gibi zeki, tecrübeli ve halkı tanıyan bir siyasetçi buna tepkinin oluşacağını görmemiş olabilir mi? Hiç sanmıyorum peki o zaman bile bile neden o lafları söyledi .

Bunu anlamaya çalışmanın bugün Türkiye siyasetindeki en önemli konu olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu muamma çözülürse Erdoğan’ın hala daha onca yıpranmadan sonra bile sağlam gibi duran karizmasının nedenini muhalefet de sonunda anlayacak ve belki de daha tutarlı bir strateji çizebilecek kendisine.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar