Makul olmak ve davranabilmek

21'inci yüzyılın ilk yarısında 'Makul' saldırı altıdaydı. Global düzeyde insanlar makul olanı hayatlarının her alanından çıkarmak için özel gayret gösteriyor gibiydiler.

Bu gayret Türkiye'de de özellikle çarpıcıydı. Siyasette, dış politikada, özel ilişkilerimizde, belagatimizde makul olmayanı yapmak ve söylemek için çalışılıyor gibiydik uzun süredir.

***

Makul davranmak, akla mantığa uygun davranmak anlamına geldğinden bundan
uzaklaşmanın hem bireysel hem de toplumsal maliyetleri olacağı kesindi.
Nitekim Türk insanı makulden uzaklaşmanın bedelini hem bireysel hayatında hem de toplumsal yapısında hemen her gün ödemekte.


***


Makulün Türk siyasetine döneceğine ben Ekrem İmamoğlu’nun ortaya çıkması ile ve ona toplumdan gelen sevgiyi görünce yeniden inanmaya başladım. O güne kadar makulü bir daha görebileceğimize inancımı yitirmek üzereydim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da makulü görebildiğine ve istediği takdirde bunu toplumun hayatına tekrar sokabileceğini düşünüyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar