Katille selfie

Medyamızda yanlış biçimde seri katil olarak anlatılan Atalay Filiz’le selfie çektiren polis hem çok eleştiri aldı hem de görevinden uzaklaştırıldı. Bence polis arkadaşımıza haksızlık...

Medyamızda yanlış biçimde seri katil olarak anlatılan Atalay Filiz’le selfie çektiren polis hem çok eleştiri aldı hem de görevinden uzaklaştırıldı.

Bence polis arkadaşımıza haksızlık yapılıyor. Çünkü o sadece zamanımızın kültürüne uygun davranmaktan başka bir şey yapmıyordu.

Zamanımızda geçerli olan kötü olanın, aykırı davrananın, alışmadık işler yapanın beğenilmesine, alkış almasına dayalı bir hâkim kültür olmasıdır.

Bu kültürü sosyal medya yerleştirmiştir. Orada “like almak” takipçilere sahip olmak için sıradan insanlar sosyal medya âleminde prim yapacak şekilde kötü, aykırı görünmek için ellerinden geleni yapıyorlar ve ne yazık ki en kötü davranan da en fazla alkışı alıyor.

Sosyal medyada popüler olmak sıradan insanların ünlü olmak için ellerinde olan tek imkân olduğundan bu fırsatı kullanmak için de herkes aklına gelen her şeyi deneyebiliyor.

Katilin önünde gülen fotoğrafını yayınlayan kız da onunla selfie çektiren polis de aynı tür, sosyal medya ile birlikte gelen kötü şöhretin peşinde.

Bu yüzden o polis arkadaşın tek suçu zamanın kültürel beklentilerine teslim olmaktan ibaretti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 274 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 249 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar