Katar operasyonunun asıl nedeni

Washington'da gerçekler hiçbir zaman ilk bakışta görünenden ibaret değildir. İlk gerçeğin yanında mutlaka derinden farklı bir gerçeklik daima bulunur. Olayların hızlı ve farklı gelişmesi nedeniyle...

Washington'da gerçekler hiçbir zaman ilk bakışta görünenden ibaret değildir.

İlk gerçeğin yanında mutlaka derinden farklı bir gerçeklik daima bulunur.

Olayların hızlı ve farklı gelişmesi nedeniyle anlatılan gerçekler yanında bir de üzerinde açıkça konuşulmasa bile Washington’da belirli çevrelerde konuşulan bir başka gerçeklik de var. Ben bugün Washington’da edindiğim izlenimlerle sizlere Katar operasyonunun temelindeki farklı gerçekliği anlatmaya çalışacağım.

Katar’ın “Müslüman Kardeşler” ile bağlantıları ön plana çıkarıldı ve esas sorun buymuş gibi algılanmaya başlandı.

Benim bazılarından duyduklarım asıl gerçeğin bu olmadığı yönünde. Olan bitenin temelinde İsrail’in çıkarlarının korunması için İran’a yönelik bir hareketlenme var. Müslüman Kardeşler boyutu ve Türkiye bu işin içine sadece asıl operasyon hedefini karartmak, dikkatleri başka yöne çekmek için kullanılıyor.

Bunun büyük bir iddia olduğunun farkındayım; Washington’da bunu ilk kez duyduğumda ben de öyle hissetmiştim, ama Yahudi lobilerine yakın olan kendileri de Yahudi uzman ve görevliler bunu anlatıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar