Kar vesilesiyle Türkiye’nin hali

METROPOLLERİN karla nasıl baş ettikleri ülkenin siyasi durumunun nedenleri hakkında da ipuçları veriyor. İstanbul dışında New York’un da kışını iyi bilirim. Orada kışlar biraz daha serttir, kar...

METROPOLLERİN karla nasıl baş ettikleri ülkenin siyasi durumunun nedenleri hakkında da ipuçları veriyor.

İstanbul dışında New York’un da kışını iyi bilirim. Orada kışlar biraz daha serttir, kar yağdığında ise bayağı çok ve ani yağar.

İki şehirde de aynı mücadele yöntemleri var; aynı araçlar, aynı kimyasallar, aynı yöntemler kullanılıyor.

Ekiplerin düzeyi de hemen hemen aynıdır.

Ama buna rağmen İstanbul’da kar özellikle yayalar açısından hayatı yaşanmaz hale getiriyor. Durduktan sonra ise şu anda gördüğünüz gibi normal rutinlerimizi yaşayamaz hale geliyoruz.

New York’ta ise hava daha sert olmasına rağmen insanlar gündelik rutinlerini kesintisiz yaşayabiliyorlar. Kimsenin işi aksamıyor keyfinden de taviz vermiyorlar. Hava şartlarından bağımsızlarmış gibi yaşıyorlar.

Aramızdaki tek fark orada insanların kendi mahallelerinde kendi evlerinin önünü gönüllü temizlemeleri... Her ev bunu yapınca o zaman mahalle de yaşanır oluyor tabii ki.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar