Kadına yönelik lümpen barbarlığına bir çözüm var mı?

Emine Bulut'a yönelik vahşet sonrasında görünen o ki kolektif bilinçaltımızda bir yara oluştu. İyi ki de oluştu çünkü Türkiye gittikçe tırmanmakta olan bir lümpen barbarlığı salgınının pençesindedir.

Bu gibi durumlarda her zaman olduğu gibi toplumun çeşitli kesimlerinden içten tepkilerde geliyor. İyi ki de geliyorlar çünkü bu da olmasaydı sadece bazı bireyleri değil toplumun tümünü kaybetmiş olduğumuz ortaya çıkmış olacaktı.

Toplumun tümünü lümpen barbarlığının pençesine henüz kaybetmedik ama gidişat böyle sürerse, bir yerlerden başlanılıp bir şeyler yapılmazsa o tehlike de mevcut ne yazık ki.

*

Baştan söyleyeyim bu tür cinayetleri işleyenlere ağır tepki göstermek ve ağzımıza geleni, ne kadar haklı da olsalar, söylemenin pratik hiç bir yararı yoktur. Bunun pratik yararı olmadığı gibi zararının olması ihtimalli de var. Çünkü caniye ağzımıza geleni söylemek hatta onlara sövmek sadece bizim gibi düşünenlerin içini soğutmaya yarar. Oysa gün içimizi soğutma günü değil bunu sadece tepkiye dönüşüp bırakmadan bazı makul yolları diyaloğa açma günüdür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar