İstanbul'a gelir gelmez keşfettiğim korkunç komplo

Tamam devamlı dinlenildiğini ve takip edildiğini düşünen bir paranoyak olabilirim ama bu defa galiba yıllardır var olduğuna inandığım ama bir türlü de bulamadığım büyük komployu sonunda buldum. Bunu haberleri televizyonda izlerken keşfettim...

Haberler, özellikle Türkiye ile ilgili olanları, sinirimi bozduğundan günde sadece tek bir haber saatine bakmaya çalışıyorum.

Saat 19.00'da başlıyor acı ve bir saat sonra bitiyor.

Ondan sonra haberlerle bağlantımı tamamen kopartıp sadece seyretmemiş olduğum maçlar hakkındaki yorumları izliyorum.

O bitince de fazla kaliteli olmayan Türk komedi filmleri takıntımı tatmin etme saatlerim başlıyor.

Anlayacağınız günde kendime sadece bir saat işkence yapıyorum.

Üç gün üst üste haber saatini izleyince dehşet içinde bir şeyi fark ettim.

Her gün aynı haber veriliyordu. Aynı konu aynı sözlerle anlatılıyor ve bu ana haberin önemli bölümünü dolduruyordu.

Bunu fark edince arkadaşlarıma belki bilirler diye "Acaba bir bant çekimi mi var, yoksa aynı bandı her gece ana haberde gösteriyor olabilirler mi?" diye de sordum.

Buna karşı olduğumu da sanmayın. Ben aylardır Türkiye’de bu kadar fazla gazete olmasına karşıyım. Sadece tek bir resmi gazete olsa bize fazlasıyla yeter diye düşünüyorum. Televizyonda da böyle bir şey oluyordu galiba. Bir bant çekim var etrafta ve ana haberde bu sürekli olarak gösterilip duruyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar