IŞİD ve Armageddon

PARİS ve Ankara saldırılarından sonra IŞİD’in eski ve kutsal sayılan metinlere dayanarak oluşturduğu Armageddon beklentisinin iyice ön plana çıktığı görülüyor. Sorunları rasyonel...

PARİS ve Ankara saldırılarından sonra IŞİD’in eski ve kutsal sayılan metinlere dayanarak oluşturduğu Armageddon beklentisinin iyice ön plana çıktığı görülüyor. Sorunları rasyonel düşünmek isteyenlere saçma gelse de bir Armageddon’un yaklaştığı beklentisi IŞİD’in düşüncesinde var. Bu yüzden bunun dünyadaki son gelişmeleri nasıl etkilediğini çözmek zorundayız.

Zamanın sonunu getirecek iyiler ve kötüler (melek ve şeytan) arasındaki büyük savaşın yaklaşmakta olduğunu düşünen IŞİD kendisini iyi taraf yani meleğin ordusu olarak düşünüyor ve bu yüzden her türlü acımasız eylemini ve vahşetini kötüye vurulan darbe olarak, dahası kutsal kitaplarda kendisine verilen sorumluluğu yerine getirme eylemi olarak yorumluyor.

Bunun bir Armageddon’a veya Ortadoğu merkezli bir büyük savaşa yol açması ihtimali çok fazla çünkü IŞİD’in bu irrasyonel gelebilecek bakışına tam da uyan, onun bire bir yansıması olan yaklaşım, onların karşısında duran Batı ittifakı içinde de var.

Başta Amerika olmak üzere tüm Hıristiyan âleminde bu zamanların sonu veya Armageddon söylemi aşırı dindar kesim içinde var.

Onlar da tüm zamanların sonunu getirecek bir büyük hesaplaşmanın (Armageddon) yaklaştığını ve kendilerinin de iyi taraf olarak kötüye yani şeytana karşı savaşacaklarını düşünüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar