IŞİD neden bu kadar acımasız?

Rahatlıkla insanların kafasını kesiyorlar, Müslümanlara bile acımasız olabiliyorlar, çok sayıda masum insanın canını bir bombayla alıveriyorlar. Bir Müslüman’dan beklenmeyecek kadar vahşi...

Rahatlıkla insanların kafasını kesiyorlar, Müslümanlara bile acımasız olabiliyorlar, çok sayıda masum insanın canını bir bombayla alıveriyorlar.

Bir Müslüman’dan beklenmeyecek kadar vahşi davranışlar sergileyebiliyorlar.

Rus uçağının düşüşünde rolleri olabileceği ortaya çıkınca uzun zamandır cevabı verilemeyen aynı soru tekrar canlandı: “IŞİD nasıl bu kadar acımasız, bu kadar vahşi davranabiliyor ve buna rağmen nasıl dünyanın her yanından destekçileri kendisine çekebiliyor?”

Bu soruya bilimsel, anlamlı bir cevap verilmesi, cihadi hareketlerin değişen yüzünü ve geleceğini anlamak için gerekli olabilir.

Amerika’da birkaç gün önce çok önemli bir kitap yayımlandı:

“The ISIS Apocalypse: The History. Strategy and Doomsday Vision of the Islamic State.” Yazarı William McCants.

Yazar, Brookings Enstitüsü’nün “Amerika’nın İslami dünyayla ilişkileri projesi”nin yönetmeni, bir bilim adamı, Arapça biliyor, yani kaynakları orijinalinden okuyabiliyor.

Bu önemli kitap, IŞİD’in anlamsız, anarşik görünebilecek vahşetine bir anlam vermek açısından yapılmış en önemli çalışma olabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 165 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar