İntihar edecek adamın bakışı

HAYATA dair tüm tavırlarını ve siyasi ufuklarını “Erdoğan nefreti” üzerine kurmuş olan çevreler, yaptıkları tüm kampanyalara rağmen bu toplumun büyük kesiminde Erdoğan sevgisinin neden sürekli...

HAYATA dair tüm tavırlarını ve siyasi ufuklarını “Erdoğan nefreti” üzerine kurmuş olan çevreler, yaptıkları tüm kampanyalara rağmen bu toplumun büyük kesiminde Erdoğan sevgisinin neden sürekli tırmandığını anlayamıyorlar. Anlayamadıkları için de nefretleri bir tür çılgınlığa dönüşmüş durumda.
Anlayamadıkça, önleyemedikçe daha da saldırganlaşıyorlar.
Bu sevgiyi sadece Başbakan Davutoğlu’nun usta yönlendirmesiyle pekişen AK Parti’nin siyasi gücüyle de açıklamak yeterli olamaz.
Bir açıklamanın düzgün ve doğru olabilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkenin sıradan insanlarıyla kurmuş olduğu bire birlik duygusu veren, psikolojik derinliği hayli fazla olan duygusal bağlantıyı da çözümlemek gerekir.
AK Parti iktidarının ilk dönemlerinde lider Erdoğan’ın yaptığı yurt gezilerinin bazılarına katıldım. Oralarda onu karşılamaya gelen vatandaşların gözlerine ve suratlarına yansıyan derin sevgiyi görüp bunun yıkılması çok güç olan bir sevgi olduğunu düşünmüştüm.
Aynı bakışı ve derin sevgiyi yansıtan surat ifadesini geçen hafta yaşanan “intihardan kurtarma” olayında tekrardan gördüm.
Köprü üzerinde, intihar fikrinden son anda vazgeçirilen adamın Cumhurbaşkanı’nın oturduğu arabanın penceresine yaklaştığında Erdoğan’a nasıl bir yüz ifadesiyle baktığına dikkat edin.
Tabii intiharın ucundan dönmüş bir insanın duygusallığı, o anda yaşamakta olduğu ruh fırtınaları da vardı o yüz ifadesinde, ama Cumhurbaşkanı’na duyulan sonsuz bir saygı ve sevgi de vardı.
O saygı ve sevgi bağlantısının nasıl kurulduğu, Erdoğan’ın sadece varlığıyla nasıl bir psikolojik ihtiyaca karşılık verdiği anlaşılmadan bu ülkede Erdoğan’ın gücünün yapılan her türlü muhalefete, karalama kampanyasına rağmen nasıl hâlâ daha tırmandığını anlayabilmek mümkün değildir.
Muhalefet partileri anlayabilme çabalarını güncel siyasetin dar kalıpları içinde kalarak gerçekleştirmek istediklerinde bunu bir türlü başaramıyorlar. Yıllardır Erdoğan’ın liderliğiyle AK Parti’nin genlerine işlenmiş olan ve şu anda da Davutoğlu’nun bayrağını devraldığı bu derin bağlantı kurma becerisini bir türlü anlayamadıklarından ülkede AK Parti iktidarı alternatifsiz kalmış durumda

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar