İnsanlığın durumu ile ilgili havuz başı gözlemlerim

Hayır gayet tabii ki çok kalabalık olacağı ve insanın fazlası beni bastığından tatile filan gitmedim.İnsanlardan hoşlanmadığım kadar kalabalık ortamlarda ıslanma fobim de olduğundan havuz başına da inmedim...

Sadece İstanbul’da yaşadığım sitede eğer bir ihtiyaç olduğu takdirde olimpik yarışmaların yapılacağı kadar büyük olan bir havuz var.
Evimin balkonundan havuzu gözlemleyebiliyorum.
Bir görenin bana sapık demeyeceğini bilsem bir ara insanları teleskopla da yakından gözlemlemeyi düşünmüştüm.
Ne yazık ki bana teleskopum olmadığı halde sapık diyorlar ama bu başka bir yazının konusu olabilecek acıklı bir ayrı hikaye.
Havuz başı davranışlarını gözlemleyerek kadın erkek arasındaki farkı çok net ortaya koyabiliyorsunuz.
Eğer daha dün ya Mars’tan veya Venüs’ten dünyaya yeni gelmediyseniz kadın-erkek arasında davranış farkları olduğunu bilmeyen yoktur herhalde. Ama bu farkı havuz başı davranış analizi sonucunda çok daha net ortaya koyabiliyorsunuz.

***

Cinsler arasındaki fark insanların daha havuza gelişlerinde baştan belirgin biçimde ortaya çıkıyor.
Kadınlar havuza geldiklerinde son derece sistematikler. İlk önce şezlong itinayla hazırlanıyor ve güneşe göre pozisyon aldırılıyor. Sonra iş şemsiyeye geliyor. Kadınların çoğunluğu şemsiyeyi kendi başlarına açamıyorlar veya prensip olarak mahsustan açmıyorlar ki kendilerine hizmet edilsin istiyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar