İndirdim çünkü...

ASIL sorun Atatürk portresini bir CHP’linin gerçekten indirip indirmediği, indirdiyse de yapanın adının neden açıklanmadığı değil, asıl sorun başka yerde ve çok daha büyük. Asıl sorun...


ASIL sorun Atatürk portresini bir CHP’linin gerçekten indirip indirmediği, indirdiyse de yapanın adının neden açıklanmadığı değil, asıl sorun başka yerde ve çok daha büyük.

Asıl sorun CHP içinde “İndirdim çünkü...” diye başlayıp aklı başında bir açıklama getirecek cesur bir kişinin bulunamaması.

Eğer “İndirdim çünkü...” diye başlayan aklı başında bir açıklama yapılabilseydi, Türkiye’nin çok ihtiyacı olan bir tartışma yolu da açılabilirdi.

Türkiye’nin acil ihtiyacı, 21’inci yüzyılda Atatürk’ü ve cumhuriyetimizin kurucu ilkelerini, üzerinde düşünülmüş, saygılı bir tartışma süreci içinde ele alıp bazı konuları yeniden ve çağın gerekleri doğrultusunda tartışmaktır.

“Laiklik nedir? İnancın günümüz hayatındaki yeri nedir? Atatürk ilkelerinin çağımızın global dünyasında durumu ne olabilir?”

Bu soruları başta CHP sormalı, tartışmayı onlar başlatmalıdır.

Eğer tartışmayı CHP başlatırsa, kendisini sorgulamaya girişirse, o zaman Türkiye’nin çok ihtiyacı olan güzel bir tartışma AK Parti’nin de katılımıyla devam edecektir diye umuyorum.http://www.haberturk.com/yazarlar/serdar-turgut-2025/1187896-indirdim-cunku

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar