İmamoğlu'nun acil yapması gereken şey

Karım Rana, Atatürk'ü derinden seven ve Türkiye'nin kurtuluşunun Atatürkçü düşünceye gerçekten sahip çıkarak olacağına inanan, özgürlükçü modern bir kadındır.

Sadece hayat arkadaşım olmasından dolayı değil bu tavrı nedeniyle de onun görüşlerine çok önem veririm.

"İmamoğlu hepimizde büyük hayal kırıklığı oluşturdu, geleceğe yönelik umutlarımıza da darbe vurdu, bu yüzden ona bir eleştiri, hem de ağır eleştiri getirilecekse bu hemen acilen yapılmalı" dedi bana.

Bu beni derin bir iç hesaplaşmaya itti.

*

İmamoğlu cephesinde bir şeylerin yanlış gitmeye başladığını ben de düşünüyordum. Ancak AK Parti yandaşı medya o kadar bel altından vuruyor İmamoğlu'na, öyle fırsat kolluyorlar ki en küçük yanlış adımı bile büyütüp onu yıpratmaya, onu silmeye öyle hevesliler ki, şimdi onun başarısını isteyen ve onun Türkiye'nin bir umudu olduğunu hisseden benim gibi yazarlar da o cephe gibi eleştiriye başlarsak yıpratma payının artacağından korkuyordum.

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 245 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum