İhvan'a yönelik Washington oyunları

Katar'a yapılan operasyonun aciliyeti nedeniyle Suudi Arabistan’ın etkisiyle Müslüman Kardeşler hakkında hızlı karar veren Amerika’nın başkentinde ayak oyunları sürüyor. Kongre’de Müslüman...

Katar'a yapılan operasyonun aciliyeti nedeniyle Suudi Arabistan’ın etkisiyle Müslüman Kardeşler hakkında hızlı karar veren Amerika’nın başkentinde ayak oyunları sürüyor.

Kongre’de Müslüman Kardeşler’in terörist örgütler listesine alınmasıyla ilgili tasarı bulunduğunu söyleyen kaynaklar, bölgedeki gelişmelere göre bu tasarıyı yasalaştırmayı hızlandırma kararının her an alınabileceğini söylüyorlar.

Müslüman Kardeşler’in terörist örgütler listesine eklenmesi için Washington’da Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri elçiliklerinin perde arkasında hayli gayret gösterdiği söyleniyor.

Listeye bu eklemenin yapılmaması için eskiden Türkiye de perde arkasından hayli etkin çalışıyordu. Ancak Washington’da son yaşanan kavga hadisesinden sonra Kongre’de hava tamamen Türkiye aleyhine döndü ve Türkiye hakkındaki kınama kararı sıfır “Hayır”a karşı 395 “Evet” oyuyla geçti.

Bu nedenle eskiden Türkiye’ye sempatiyle bakan Türk Kulübü (Turkish Caucus) mensubu kongre üyeleri de artık Türkiye için bir şeyler yapmadıklarından Suudi Arabistan’ın Washington çalışmalarına karşı denge oluşturabilecek diplomatik bir gücün de bulunmadığı söyleniyor Washington’da.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar