İftarlık Gazoz (2): İnsan olmak üzerine

Vay ne filmdi be. Bittiği anda gözlerimin yaşını sildikten sonra sanki üzerimden Türkiye geçmiş gibi hissettim kendimi. Bunu deyip, “Mutlaka görün” çağrısı yapıp bitirebilirdim...

Vay ne filmdi be. Bittiği anda gözlerimin yaşını sildikten sonra sanki üzerimden Türkiye geçmiş gibi hissettim kendimi.

Bunu deyip, “Mutlaka görün” çağrısı yapıp bitirebilirdim diyeceğimi.

Ama hayır, bu sadece “Çok güzel” deyip geçilecek bir film değil.

Üzerinde düşünülmesi, tartışılması ve yakıcı sorunlarımız hakkında konuşmalarımıza vesile olacak bir film bu.

İyi Müslüman, iyi solcu olmak ne demektir? Solcular ve Müslümanlar olarak hangi arada görüşeceğiz? O arayı oluşturmak için ortak endişe ve kaygılarımızdan hareketle bir paylaşılan hayat oluşturabilir miyiz?

Hepimizin ortak hedefi olarak “İnsanı yaşatmayı” tanımlarsak o zaman kendi yaşamlarımızdan yola çıkarak iman ile akıl arasında bir senteze ulaşabilir miyiz?

Bütün bunları tartışmalıyız, bunlar hayatımıza dair cevap bekleyen konular ve İftarlık Gazoz filminde bu soruların hepsine cevap verilmese dahi en azından bir başlangıç var.

Baştan önce şunu söylemeliyim, bunlar sadece Türkiye’nin değil dünyanın da cevabına acilen ihtiyaç duyduğu sorular. Türkiye’den başka da hiçbir ülkeden gelemez bunlara cevap.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar