Halil Sezai yüzünden yazdım

İTİRAF etmeliyim ki gazetemizin “Günün Sözü” bölümünde şu sözleri yayınlanıncaya kadar Halil Sezai’nin ne adını duymuştum, ne de kim olduğunu biliyordum. Günün Sözü’nde...

İTİRAF etmeliyim ki gazetemizin “Günün Sözü” bölümünde şu sözleri yayınlanıncaya kadar Halil Sezai’nin ne adını duymuştum, ne de kim olduğunu biliyordum. Günün Sözü’nde yer alan ifadesi şöyleydi: “Gizli gizli boşanmaya çalıştık, beceremedik. Karımı seviyorum, boşanmadım.”

Böyle şeyleri artık tartışmanın, sorgulamanın abes olduğu bir ülkede yaşıyor olmamın verdiği avantajı kullanacağım ve bu sözlerin anlamını, neden önemi olduğunu tartışacak değilim. Derin felsefi anlamı olduğu muhakkak ve bütün mesele bunu benim göremiyor olmamdan ibaret aslında.

Meraklısına not: “Halil Sezai’nin kim olduğunu hâlâ bilmiyorum ve bunu öğrenmek için de efor sarf etmeye hiç niyetim yok.”

*

Buna niyetim yok da Halil Sezai’nin bu aşk karşısındaki tutumu bende tuhaf bir reaksiyonu tetikledi. Ben de karıma aşkımı bu tür dolambaçlı ve absürt bir yoldan ifade etmeye karar verdim.

Acaba ilk önce gizli gizli boşanmaya mı çalışsam diye düşündüm. Gizli boşanmanın ne anlama geldiğini ve bunun nasıl mümkün olacağını bilmememe rağmen, yine de denerim diye düşündüm ama sonra bu fikirden vazgeçtim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar