Gürsel Tekin’e bak CHP’nin durumunu çöz

Niye olmuyor?” veya “Niye yapamıyoruz?” sorusuna bir türlü net cevap bulamayan CHP, aslında Gürsel Tekin’in yaşadıklarına bir baksa sorunun cevabını kolaylıkla bulabilir. Gürsel...

Niye olmuyor?” veya “Niye yapamıyoruz?” sorusuna bir türlü net cevap bulamayan CHP, aslında Gürsel Tekin’in yaşadıklarına bir baksa sorunun cevabını kolaylıkla bulabilir.

Gürsel Tekin, kendisini CHP’li olarak tanımlamayan halkla bağlantısı en sağlam olan, o halkın içinden gelmiş ve onların hissiyatını en iyi anlayan isimdir.

TBMM’yi ziyaret eden insanların birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi en fazla arzuladıkları CHP’li o oldu. Ancak halkın hissiyatını bir türlü anlayamayan CHP, kuruluşundan itibaren “gerçek halktan” soyutlanmış olarak varlığını sürdürdü.

Böylece CHP’nin kitlesel tabanını oluşturan halk da, gerçek halktan soyutlanmış olarak var olma gibi bir tuhaflık içine itildi. O gerçek halkın içinden gelmiş, onların dilinden konuşmayı başaran Gürsel Tekin, bu kopukluğu giderme yolunda CHP’nin elindeki en büyük kozlardan biriydi.

Ancak “gerçek halk”ın onu sevmesine ve kendisine yakın bulmasına rağmen parti tabanını oluşturan “soyutlanmış halk” onu bir türlü benimsemedi. Gerçek halkın onu seviyor olması da bunun asıl nedeni olabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar