Goşist ama Kürt mü acaba?

KÜRTLER adına hareket ettiğini söyleyen terör gruplarının halktan kopukluğu, onları her geçen gün yiyip bitiriyor. Türkiye’deki Kürt gerçeğini kabaca ikiye ayırabiliriz. Birincisi sosyolojik gerçek...

KÜRTLER adına hareket ettiğini söyleyen terör gruplarının halktan kopukluğu, onları her geçen gün yiyip bitiriyor.

Türkiye’deki Kürt gerçeğini kabaca ikiye ayırabiliriz. Birincisi sosyolojik gerçek olarak Kürtler, diğeri de örgütsel Kürtler.

Sosyolojik Kürtler hepimizin akrabası, komşularıdır. Onlar bölgedeki diğer ülkelerde olan biteni ve kendi çocukları için geleceği yakalama şansının bir tek bütünlüğünü korumuş, içinde barışı sağlamış, demokratik Türkiye’de olabileceğini görüyorlar.

Bunların dışında örgütsel Kürt hareketi de var. Bunun içinde PKK ve HDP de var. PKK, Leninist modeli ve Stalinist acımasızlığıyla ve Kızıl Kmerleri aratacak barbarlığıyla Kürt vatandaşlarımızdan hem kopuk hem de onların tepkisini alıyor. Bölgede bu tepki şu anda korkudan bastırılmış durumda olabilir, ama Batı’daki Türk nüfus PKK’dan ne kadar bıktı ve yakasını silkeliyorsa Güneydoğu’daki Kürt vatandaşlarımızın da gerçek ruh halinin böyle olduğuna emin olabilirsiniz.

HDP ise bir siyasi oluşum olarak Türkiye’nin kendisine açmış olduğu TBMM’de istediğini söyleme, tartıştırma imkânını da kullanamıyor. Kendisine oy veren Kürt vatandaşların arzu ve taleplerine karşılık veremiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 275 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 264 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 250 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 166 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar